2010-10-06 16:35:15• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki lapszámából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlap legfrissebb számában.

Helytállás ünnepe a Kölcseyben

Dühös bekiabálások, hurrogás és füttykoncert kísérte tegnap délelőtt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium megemlékezési ünnepségét a Zárda udvarán. A Ioan Slavici Főgimnázium diákjai így adták magyar diáktársaik tudtára, hogy nem látják szívesen őket a szomszédságukban. Mindeközben pedig az iskola egyetlen pedagógusa sem jelent meg az udvaron, hogy rendre intse őket.

 

Az iskolában cigiznek a diákok

Köztudott, hogy az iskolákban tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás, ha azonban rajtakapnak valakit, akkor a tanintézmények vezetői ezt keményen büntetik. Vannak azonban iskolák, ahol a tanulók a szünetekben nyugodtan gyújtanak rá, hiszen senki nem ellenőrzi őket a tíz, vagy éppen húszperces nagyszünet alatt. Ez történt tegnap délelőtt 11 órakor is a Ioan Slavici Főgimnáziumban, ahol a nagyszünetet közel 30 diák füstölögte végig anélkül, hogy egy pedagógus is rájuk nézett volna.

 

Olcsóbb a fürdőzés

Nyáron a meleg idő miatt a medence hideg vízzel volt feltöltve, most azonban termálvízben lehet megmártózni, melyet a szatmári strand területéről kapnak. A korosztályokra vonatkozó szabályozást is eltörölték, így szeptember eleje óta bárki belemártózhat a meleg vízbe és élvezheti annak jótékony hatását. Akkor arról volt szó, hogy a medencét mindaddig, amíg az időjárás engedi, lehet használni. Úgy néz ki ez egy hónap után sem változott, a kapuk még mindig nyitva állnak.

Kökényesd: egyéves egyházközség

Vasárnap megalakulásának első évfordulóját ünnepli a Kökényesdi Missziói Református Egyházközség – tudtuk meg Fodor Lajos beszolgáló lelkipásztortól. Valamikor létezett református gyülekezet a településen, tavaly alakult újjá missziói egyházközségként a kökényesdi református gyülekezet.

Ezekről bővebben és még egyéb témákról is olvashatnak a Szatmári Magyar Hírlapban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: